laFilmo

Associació Cultural del Baix Montseny

El passat diumenge 25 de setembre al al bar l’Indret de Sant Celoni vam projectar “Wag the dog” (1997) de Barry Levinson

El passat diumenge 25 de setembre al al bar l’Indret de Sant Celoni vam projectar “Wag the dog” (1997) de Barry Levinson

Diumenge 25 de setembre tingué lloc a l’Indret el passi del film Wag the Dog / La cortina de fum. Dirigit per Barry Levinson, amb guió de David Mamet i amb un repartiment encapçalat per Robert DeNiro, Dustin Hoffman, Anne Heche, Dennis Leary, Willie Nelson i Kirsten Dunst.

La sala es va omplir al màxim de l’aforament que permet. La introducció va incloure el recorregut de la Filmo fins ara, explicat per Dani Vela, i un avançament dels films que passarem a l’octubre.

Es va comentar tota la trajectòria de Barry Levinson com a director, i també una mica del gran David Mamet, en aquest cas com a guionista, explicat per Pau Gener.

Aquesta era la primera vegada que un passi de la filmo a l’indret aixecava tantes rialles, ja que el film és una sàtira política, farcida d’un extraordinari humor molt àcid.

En acabat, ja al cinefòrum, tothom que va opinar va ressaltar el treball de Dustin Hoffman interpretant a un productor de Hollywood, i en general la majoria de gent no havia vist el film i els va agradar molt. Van haver-hi algunes preguntes molt específiques sobre el director i el guionista, molt ben debatudes entre tothom. Una altre vegada la sala plena a vessar i un molt bon passi per a una fecunda tarda de diumenge.

wag_the_dog_a_laFilmo
wag_the_dog_a_laFilmo
wag_the_dog_a_laFilmo

“Wag the dog” (Cortina de fum) de Barry Levinson  (1997) 

Si el teu president té un assumpte de faldilles dies abans de la seva reelecció, no et preocupis, només necessites un bon productor de Hollywood, cançonetes patriòtiques i un país per bombardejar. Fàcil.

Així és ‘Cortina de fum’, la fabulosa sàtira política que va guanyar l’Os de plata de Berlín i que van protagonitzar Robert de Niro, Dustin Hoffmann i un munt de cares conegudes que van voler apuntar-se a aquesta comèdia negra escrita per David Mamet i dirigida pel veterà Barry Levinson. Una ‘rara avis’ del cinema polític que més enllà de la reflexió, et fa riure de gust.

Diumenge 25 de setembre a les 18h a l’Indret, Plaça Major 22. Entrada Lliure, servei de bar i aire condicionat