laFilmo

Associació Cultural del Baix Montseny

Què és el SANGCELONI?

El SanGceloni és una marató de cinema que consisteix en la projecció de 12 films del gènere terror-fantàstic de manera continuada durant 24 hores. Les 12 pel·lícules es projectaran en versió original subtitulada per tal d’apreciar millor l’autenticitat del film original. El SanGceloni tindrà lloc el 28 i 29 de juny d’aquest 2024 a la Sala Lluís Giró del Teatre Ateneu de Sant Celoni.



Aquesta primera edició del SanGceloni portarà per nom “Terrorífica nostàlgia” i s’hi projectaran films clàssics de terror dels anys 80. A més, comptarà amb un padrí de luxe, el director de cinema australià Richard Stanley, autor de diverses pel·lícules com Hardware (1990), Dust Devil (1992) o Colour out of space (2019), protagonitzada per Nicholas Cage i que actualment es pot veure en diverses plataformes d’streaming.


Els films que s’hi projectaran, seran:

 • La Cosa (1982)
 • Un hombre lobo americano en Londres (1981)
 • Posesión infernal (1981)
 • Al final de la escalera (1980)
 • Noche de miedo (1985)
 • Critters (1986)
 • Una historia china de fantasmas (1987)
 • Angustia (1987)
 • Christine (1983)
 • Phenomena (1985)
 • La Mosca (1986)
 • Reanimator (1985)



El SanGceloni inclourà 2 concursos. Un primer concurs de resistència (el visionat de les 24 hores seguides dels films de terror) i un altre concurs, de disfresses de terror. El premi del concurs de resistència serà una samarreta, en edició limitada, on si veurà el logotip del SanGceloni i si llegirà el text: “Jo vaig sobreviure a les primeres 24 hores de cinema terror i fantàstic del SanGceloni 2024“. I el premi del concurs de disfresses de terror seran entrades per al Festival de Cinema de Terror i Fantàstic de Sitges.


La marató de cinema del SanGceloni començarà el divendres 28 de juny al vespre. Entre pel·lícula i pel·lícula hi haurà un descans de 5 minuts i cada dues películes hi haurà un descans de 30 minuts on s’oferirà avituallament (menjar i beure), de la mateixa manera que en una competició esportiva de resistència. Passades les primeres 6 pel·lícules, cap a les 10 del matí, moment en que estarem a la meitat de la Marató, es farà una pausa d’una hora, en la que tindrà lloc la Sanguinolada on un grup de cambrers zombies serviran un esmorzar consistent en una xocolata desfeta de color vermell, gràcies a un colorant alimentari que imitarà la sang.


Al vestíbul del Teatre Ateneu de Sant Celoni, just davant de l’entrada a la sala de projecció, hi haurà un photocall on es fotografiarà a tothom que vulgui participar al concurs de disfresses de terror. A cada participant, al que se li agafaran les dades de contacte, se li assignarà un número i se’l fotografiarà juntament amb el seu
número. I en acabar la projecció dels 12 films tindrà lloc la cerimònia de clausura on s’entregaran els premis als guanyadors.


L'entrada del sangceloni

L’entrada tindrà un preu únic de 35,00€ i permetrà assistir a les 12 projeccions d’aquesta marató. Consistirà en una targeta amb el logotip del SanGceloni que inclourà la programació detallada de la marató: informació dels films, els horaris previstos en que es projectaran, quan seran els descansos, quin serà l’avituallament en cada descans, etc.

L’entrada es portarà penjada al coll, a dins d’una funda de plàstic. I cal tenir en compte que el propietari de l’entrada la podrà cedir lliurement a qui vulgui. És a dir, si el propietari d’una entrada no vol assitir a la projecció d’algun/s dels films, podrà cedir la seva entrada a una altra persona per a que hi pugui assistir en el seu lloc, ja que cada entrada té assignada una plaça a la sala de projeccions.

 

Els guanyadors (supervivents) de la marató

Al final de la projecció de cada film, a cada persona se li segellarà el braç amb un segell del logotip del SanGceloni. D’aquesta manera, les persones que al final de les 12 projeccions tinguin 12 segells marcats al seu braç, seran les que hauran resistit tota la marató de 24 hores i hauran guanyat. Cal tenir en compte que si el propietari d’una entrada la cedeix a una altra persona en una o vàries projeccions, llavors és impossible que el propietari de l’entrada pugui acumular al seu braç els 12 segells que li permetin esdevenir guanyador de la marató. Recordem que el premi per a tothom que aconsegueixi resistir el visionat dels 12 films (i acumular els 12 segells marcats al seu braç) serà una samarreta, edició de col·leccionista, on, a part del logotip del SanGceloni, hi haurà la inscripció: Jo vaig sobreviure a les primeres 24 hores de cinema terror i fantàstic del SanGceloni 2024 i també una foto de grup de tots ells, l’Orla dels supervivents, un record que perdurarà durant molt temps. La idea és que al llarg dels anys es puguin anar col·leccionant els cartells, les samarretes (edició de col·leccionista) i les orles dels supervivents de cada edició. Qui sap si algun dia en podrem fer una exposició o un llibre retrospectiu…

el logotip del sangceloni

SanGceloni
El logotip del SanGceloni representa l’escultura de Sant Martí de Tours, el patró de la nostra vila, que presideix la porta d’entrada a l’església del nostre poble, famosa pels seus esgrafiats barrocs. Sant Martí va ser un soldat romà del segle IV que es va convertir al cristianisme i va arribar a ser bisbe de la ciutat francesa de Tours. Per aquest motiu porta una mitra (barret) i un bàcul (bastó) que són els atributs tradicionals dels bisbes. Fou un sant molt venerat a França i també a Catalunya, sobretot durant l’ocupació francesa. En el logotip es pot veure com des dels ulls li baixen dos raigs vermells, que representen la sang del martiri d’aguantar el visionat de les 24 hores de cinema de terror i fantàstic, 24 hores seguides de sang i fetge. D’aquí el nom de SanGceloni. Una altra curiositat d’aquest logotip és que, si se segueix la direcció de les dues línies de plor de la sang (vertical i cap a baix), es pot veure com la sang s’acumula al terra i va formant el relleu de les muntanyes del Montseny.

ajuda'ns a fer possible el sangceloni!

Per tal de poder finançar i fer possible el SanGceloni, hem organitzat una campanya de VERKAMI a través de la qual es poden adquirir anticipadament les entrades per a aquest mateix esdeveniment i també el seu marxandatge. Pots aportar al SanGceloni comprant…


 • L’entrada al SanGceloni: Té un preu únic de 32,00€ que et permetrà accedir al visionat dels 12 films de terror que formen la marató. El preu per film surt a 2,67€, un preu ridícul tractant-se d’una projecció professional, en versió original subtitulada i amb els seus drets d’exhibició pertinents. Aquesta entrada es portarà penjada al coll en una funda de plàstic. Recorda que, si vols, pots cedir la teva entrada a una altra persona. Però compte, perquè, si la cedeixes, llavors ja no podràs aconseguir els 12 segells necessaris per guanyar el SanGceloni.



 • La samarreta oficial del SanGceloni: És una samarrata fantàstica, molt xula, i només per 15,00€! Portar-la significa que ets un fan dels films de terror, de la marató del SanGceloni i també del nostre poble: Sant Celoni. I, el més important de tot, significa que has ajudat a fer possible el SanGceloni. Cal NO confondre aquesta samarreta amb la samarreta (edició col·leccionista) que serà el premi per als guanyadors de la marató i que portarà inclòs el text Jo vaig sobreviure a les primeres 24 hores de cinema terror i fantàstic del SanGceloni 2024“. Aquesta samarreta oficial del SanGceloni la podràs adquirir en tres versions: amb el grafisme de color blanc, amb el grafisme de color negre, i, per últim, amb el grafisme en blanc i negre. A tu, quina t’agrada més?
Samarreta_SanGceloni_blanca
Samarreta_SanGceloni_negra
 • El kit de supervivència: No hem d’oblidar en cap moment que ens trobem davant d’una prova de resistència física i mental, una marató! Per això facilitarem aquest kit de supervivència, totalment opcional, de 5,00€ de cost, destinat a fer més còmode aquesta marató i que inclourà una bossa de paper (per si es té la necessitat de vomitar després de veure tanta sang i fetge). I a dins de la bossa de paper hi haurà: col·liri per als ulls, una ampolla d’aigua, un paquet de mocadors de paper, un coixí per al coll (o per al cul, segons com es faci servir) i alguna sorpresa més.

 

QUI SOM?

A començaments de l’estiu de 2021 un grup d’amics de Sant Celoni vam decidir iniciar una sèrie d’activitats amb l’objectiu de difondre la cultura cinematogràfica al nostre poble sota el nom de LaFilmo del Baix Montseny.

Reivindiquem la importància del setè art com una eina que ens ajuda a reflexionar i a poder entendre una mica millor el món que ens rodeja; i això ho fem mitjançant els cinefòrums: la presentació d’un film, la seva projecció i un debat posterior sobre el mateix. La fòrmula dels cinefòrums ens permet entendre molt millor els films i disfrutar-los encara més. Aprenem i sobretot gaudim; i aquest és el valor que aportem des de laFilmo del Baix Montseny.

L’1 de juny de 2022 ens constituïm formalment com a associació amb el nom de Associació Cultural laFilmo del Baix Montseny. I el diumenge 19 de Juny, amb la projecció “La nit del caçador” (1955) de Charles Laughton, iniciem la nostra programació regular tot i que durant l’any anterior ja havíem organitzat altres cinefòrums però de manera puntual.

Cal tenir en compte que el nostre nom és laFilmo i ho escrivim tot junt, sense espais. Així, escrit tot junt, és la nostra marca.

Qui som
LaFilmo del Baix Montseny som:

 • President: Daniel Vela Nebot
 • Secretari: Pau Gener Galin
 • Tresorer: Lluís Campderrich Casacuberta
 • Vocals: Bartu Gunyalons Villada (director del SanGceloni), Ivan Márquez i Javier Guillén López


a què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions es destinaran íntegrament a finançar el SanGceloni. Com ens agrada dir a nosaltres, “som una entitat sense afany de lucre però també sense afany de ruina“. I les despeses seran les següents:

 • Els drets d’exhibició de les 12 pel·lícules.
 • Elaboració de materials promocionals. (cartelleria, vídeos, kits de premsa per als mitjans…).
 • El photocall on es fotografiarà a les persones que participin en el concurs de disfresses terrorífiques.
 • Les campanyes de publicitat de pagament a les xarxes socials.
 • El càtering de l’avituallament i la Sanguinolada.
 • Els premis dels guanyadors dels 2 concursos.
 • L’estança a Sant Celoni del padrí d’aquesta edició del SanGceloni.
 • Les samarretes oficials i les samarretes de premi del SanGceloni.
 • El kit de supervivència.
 

ESTIGUES AL DIA DE TOT EL QUE FAREM!

ESTIGUES AL DIA DE TOT EL QUE FAREM!

QR_INSTAGRAM_SanGceloni
QR_GRUP_WHATSAPP_SanGceloni