laFilmo

Associació Cultural del Baix Montseny

El passat Diumenge 17 de Juliol a les 18.00h al bar l'Indret de la Plaça de la Vila de Sant Celoni, i dins del minicicle "Juliol de Revoltes", vam projectar el film "REvolution" (1985) de HUGH HUDSON

Van assistir-hi una vintena de persones que van poder gaudir d’una introducció del film feta per en Dani Vela i en Pau Gener i també amb la col·laboració especial d’en Guillem Gomis (un molt bon amic de laFilmo) mitjançant un vídeo que el mateix Guillem ens va gravar expressament per a aquesta ocasió. Moltes gràcies Guillem!

Com sempre, posteriorment a la projecció i ha haver el debat sobre el film. I, com acostuma a passar, hi va haver disparitat d’opinions entre defensors i detractors del film (que és el realment divertit i el que dóna vida a aquest cinefòrum!).

‘Revolution’ de Hugh Hudson (1985). Un dels pocs films de qualitat que s’han rodat sobre la guerra d’independència nord-americana del 1775 contra l’exèrcit britànic, es tracta d’un film dirigit per un director britànic que ja venia de triomfar a les pantalles de tot el món amb ‘Carros de foc’ i ‘Greystoke’ i que va comptar amb un trio de protagonistes de pur luxe, Al Pacino, Nastassa Kinski i Donald Sutherland. Tot plegat amb una fotografia, música i disseny de producció envejables per fer-nos molt més creïble el periple físic i emocional dels protagonistes. Un film poc vist per problemes de distribució que mereix ser revisitat, gaudit i reivindicat.