laFilmo

Associació Cultural del Baix Montseny

El passat 28 d'agost vam projectar el film "The end of the affair" de Neil Jordan al bar l'Indret de Sant Celoni

El passat 28 d'agost vam projectar el film "The end of the affair" de Neil Jordan al bar l'Indret de Sant Celoni

Diumenge 28 d’agost de 2022, va tenir lloc el passi de The end of the affair, dirigida per Neil Jordan, un remake d’un film del 1955, inspirat en una novel·la de Graham Greene, publicada el 1951.

Malgrat la calor i coincidir amb el FC Barcelona, el cert és que es va omplir l’aforament de l’Indret amb més de 30 persones. La presentació de LaFilmo es va fer conjuntament a càrrec de Dani Vela i Pau G.Galin, explicant l’associació, i aprofundint en les trajectòries de Graham Greene i especialment de Neil Jordan (Sligo,Ireland,1950), el primer director que té l’honor de repetir a LaFilmo, del qual quasi vam ressenyar totes les seves pel·lícules, una per una.

La música de Michael Nyman i la potència del repartiment encapçalat per Julianne Moore, Ralph Fiennes i Stephen Rea, van omplir el primer pis de l’Indret, amb moments cinematogràfics d’alt nivell. També vam fer notar que l’actor Ian Hart, és la tercera vegada que apareix en una sessió de LaFilmo.

En acabat, en el fòrum, potser va ser l’ocasió fins ara en que el públic assistent va manifestar amb més unanimitat que li havia agradat el film. Cadascú va subratllar aspectes concrets, des de la fotografia al treball dels actors, però tothom va coincidir en que el film els havia agradat.

The_end_of_the_affair_a_laFilmo
The_end_of_the_affair_a_laFilmo
The_end_of_the_affair_a_laFilmo

‘El final de l’afer’ (1999) és un extraordinari film del director irlandès Neil Jordan basat en la novel·la homònima de l’escriptor anglès Graham Greene, que ja va ser adaptada al cinema el 1955, amb menys fortuna i carnalitat. Michael Nyman es llueix posant la banda sonora a aquesta història d’amor i odi basat en personatges reals d’aquell Londres del 1943 bombardejat pels nazis i fotografiat per Roger Pratt. Julianne Moore, Ralph Fiennes i Stephen Rea donen cos i ànima a l’excepcional triangle protagonista.