📌 Saint Patrick's Day (IV Edició!)
Un any més laFilmo us convida al 🍀Saint Patrick's Day🍀, la festa que ha exportat Irlanda a tot el món i que dona la benvinguda a la primavera amb cervesa negra, fish & chips i la millor música en directe. A més, per a aquesta quarta edició, comptarem amb dos escenaris per gaudir durant cinc hores amb els temes propis, els covers i el folk irlandès de les 'Baix Montseny All-Star', pur talent de kilòmetre zero a Can Ramis, el racó més irlandès del Baix Montseny.
⏰ Divendres 14 Març de 19.00h a 00.00h al Pati de Can Ramis, Sant Celoni. Amb entrada lliure, menjar, beure i concerts. (Amb el suport logístic de l’Associació Cultural Ateneu de les Arts de Sta.Mª de Palautordera.)
- - - - - - - - - - - - - -
📌 Bloody Sunday (2002, Regne Unit-Irlanda), dirigida per Paul Greengrass, és una obra clau del cinema polític que recrea els fets del 30 de gener de 1972 a Derry, un moment decisiu en el conflicte nord-irlandès. Amb la seva càmera en mà i un ritme accelerat, Greengrass construeix una experiència immersiva, transmetent el caos i la desesperança del moment.
La pel·lícula destaca per la seva capacitat d'involucrar emocionalment l'espectador i de reflectir les conseqüències de la brutalitat política, tot explorant les lluites internes de la societat de l'època. Bloody Sunday va ser un punt d'inflexió en la carrera de Greengrass, establint el seu estil característic, que es va veure també en obres posteriors com United 93 (2006), Green Zone (2010) i Captain Phillips (2013), on continuaria explorant la tensió política i els dilemes humans en contextos de crisi.
Tot i que la cançó Sunday Bloody Sunday de U2 va popularitzar els fets, la pel·lícula va més enllà d'aquesta associació sonora, aprofundint en les complexitats humanes del conflicte.
⏰ Diumenge 16 Març a les 18.00h - Ateneu, Sala Lluís Giró. Com sempre, en vose, amb presentació, entrada lliure i sortejos de proximitat
- - - - - - - - - - - - - -
📌 Aguirre, la còlera de Déu (1972, Alemanya Occidental), dirigida per Werner Herzog, és una exploració profunda de la bogeria i l’obsessió en el context de la conquesta espanyola a l'Amazònia, a través de la figura del conqueridor basc Lope de Aguirre, a la recerca de El Dorado.
La intensa i tumultuosa relació entre Herzog i Kinski, marcada per tensions constants durant el rodatge, va ser essencial per al film, conferint a la interpretació de Kinski una força psicològica inigualable. Ells dos, juntament amb la fotografia evocadora de Thomas Mauch i la música hipnòtica de Popol Vuh, van donar lloc a una de les aliances més icòniques del cinema europeu dels anys 70, donant lloc a obres mestres com Nosferatu (1979) i Fitzcarraldo (1982). Aquesta sintonia va deixar una empremta profunda en cineastes com Ridley Scott i Terrence Malick, així com una influència palpable a Apocalypse Now (1979) de Francis Ford Coppola.
El film, rodat en condicions extremes a l'Amazònia, aconsegueix una profunditat psicològica que aborda no només les lluites internes dels personatges, sinó també els efectes destructius del colonialisme i la bogeria humana, i segueix sent un referent del cinema europeu de tots els temps.
⏰ Diumenge 30 Març a les 18.00h - Ateneu, Sala Lluís Giró. Com sempre, en vose, amb presentació, entrada lliure i sortejos de proximitat