laFilmo

Associació Cultural del Baix Montseny

“Madame de…”  (1953) de Max Ophüls  és una delicada dansa d’opulència i moderació, ambientada en el teló de fons de la França aristocràtica, on la protagonista (Danielle Darrieux) navega per un món on el seu estatus està íntimament lligat a la riquesa i la posició social del seu marit (Charles Boyer) així mateix limitat per les normes socials d’aquesta. A “Madame de…”, l’estatus de la dona està profundament lligat al matrimoni, la riquesa i les aparences, destacant-hi la seva fragilitat quan depèn de factors externs. 

El llegendari Vittorio de Sica tanca l’excepcional trio protagonista, i tot ve servit pel director Max Ophüls, qui sovint va teixir temes de desig, restriccions i expectatives de la societat a les seves obres. Un cineasta brillant reconegut per les seves pel·lícules exuberants i visualment captivadores de qui Stanley Kubrick diria ‘A dalt de tot hi és en Max Ophüls, que posseïa totes les qualitats possibles junt amb un talent excepcional per ensumar bons temes i treure’ls-hi el màxim profit…’.

Diumenge 07 de Gener a les 18h a sala Bernat Martorell de Can Ramis, Sant Celoni, en VOSE, amb entrada lliure, presentació i debat