laFilmo

Associació Cultural del Baix Montseny

“La llanterna vermella” (1991) de Zhang Yimou és un film situat a la Xina rural a principis del segle XX, que gira al voltant d’una jove (Gong Li) que es converteix en la quarta concubina de la casa d’un home ric. La jerarquia d’esposes i concubines revela una complexa xarxa de dinàmiques de poder i les seves lluites diàries en un entorn domèstic restringit i jeràrquic, on la condició de la dona està modelada per les estructures patriarcals, fortament arrelades a la tradició.

Zhang Yimou, un dels directors xinesos vius més celebrats arreu, explora en el film la resiliència i la transformació personal enmig de construccions socials i polítiques, cosa que no sorprèn, ja que ell mateix s’ha enfrontat sovint a la censura del govern xinès. El film, que compta amb l’habitual preciosisme estètic del seu autor, va rebre nombrosos premis internacionals i va posar en el punt de mira internacional a Gong Li, la seva actriu fetitxe i parella a la vida real en aquell moment.

Diumenge 21 de Gener a les 18h a sala Lluís Giró de l’Ateneu de Sant Celoni, en VOSE, amb entrada lliure, presentació i debat