laFilmo

Associació Cultural del Baix Montseny

Diumenge 18 de febrer “Set de Mal” d’Orson Welles, a les 18:00h a la Sala Lluís Giró de l’Ateneu de Sant Celoni

set_de_mal_a_LaFilmo

‘Set de mal’ (1958), dirigida per Orson Welles.

Film protagonitzat per Charlton Heston, Janet Leigh i Orson Welles, el geni a contracorrent de Hollywood qui també la dirigeix.

La crisi de postguerra, la literatura ‘Hardboiled’ i l’expressionisme alemany, -entre d’altres- van convergir en una representació cinematogràfica més crua, fosca, autèntica i provocadora de la vida urbana nord-americana dels 30 i 40. Els crítics francesos del moment van batejar aquells films com films ‘noir’, el que aquí hem conegut tradicionalment com a ‘cinema negre’.

‘Touch of Evil’ (Set de Mal) és un dels últims ‘noirs’ clàssics, on Welles ens transporta a una frontera on les línies entre el bé i el mal es desdibuixen, la de Mèxic amb USA, i ho fa amb un dels millors directors de fotografia de la història, Russell Metty, amb l’extraordinària banda sonora de Henry Mancini i rodejat d’amics com Akim Tamiroff, Marlene Dietrich o Zsa Zsa Gabor. Entre lleialtats i traïcions, pragmatisme i idealisme, bé i mal, Welles construeix plànol a plànol una obra mestra incontestable que a més, conté una de les escenes més estudiades de la història del cinema.

Diumenge 18 de gener a les 18 h a sala Lluís Giró de l’Ateneu de Sant Celoni, en VOSE, amb entrada lliure, presentació i debat.

Us hi esperem!